"Budget federale politie moet dringend verhoogd worden"

Budget federale politie moet dringend verhoogd worden

"Budget federale politie moet dringend verhoogd worden"

Print
De federale politie bloedt leeg, ontbeert middelen en bepaalde diensten zijn ernstig onderbemand, zoals de algemene reserve, of op sterven na dood, zoals de wegpolitie.
Het budget van de federale politie moet daarom dringend verhoogd worden, zegt Sypol, het Syndicaat van de Belgische politie, dinsdagavond.

De federale politie is volgens Sypol op bepaalde gebieden eenvoudigweg niet meer in staat de minimale steun te verlenen die haar in de wet is toegewezen. Het syndicaat verwijst onder meer naar de handhaving van de openbare orde bij bepaalde gebeurtenissen, zoals een terrorismealarm. "De diensten waarin de voormalige rijkswacht zo sterk was, zijn nagenoeg onbestaande geworden", aldus Sypol.

De vorige regeringen waren volgens Sypol op geldelijk vlak allesbehalve vrijgevig voor de federale politie: slechts 5 tot 6 procent van het beschikbare budget werd ter beschikking gesteld voor werking, investering of de aanwerving van jonge, gespecialiseerde onderzoekers in informatica, boekhouding, wetenschappen, rechten, criminologie en talen.
Nu in het nieuws