Eerste Super Tuesday-winnaar is Mike Huckabee

Eerste Super Tuesday-winnaar is Mike Huckabee

Eerste Super Tuesday-winnaar is Mike Huckabee

Print
De eerste winnaar van de resem primaries die dinsdag, Super Tuesday, in de VS worden gehouden, is bekend. Op het congres van de Republikeinen in de deelstaat West Virginia haalde ex-dominee Mike Huckabee een afgetekende overwinning, zo meldde CNN.
BR> De voormalige gouverneur van Arkansas behaalde 52 procent van de stemmen.
Zijn mormoonse tegenstander Mitt Romney, exgouverneur van Massachusetts en kandidaat van de zakenwereld, scoorde 47 procent. De favoriet voor de "eindzege" bij de 24 GOP-primaries, John McCain, moest het met één procentje stellen.

CNN heeft ook een verklaring voor deze bijzonder zwakke score: aangezien McCain zich kansloos wist in West Virginia, besloten zijn aanhangers op Huckabee in te zetten met de bedoeling Romney af te remmen. Romney is namelijk concurrent nummer 1 voor de Republikeinse kandidatuur.

Overigens stelt West Virginia ook weinig voor: de staat levert amper dertig afgevaardigden voor de Conventie. Van die 30 gingen er 18 naar Huckabee. Om op de partijconventie deze zomer te kunnen zegevieren, moet een kandidaat kunnen pronken met minstens 1191 kiesmannen.
Nu in het nieuws