Uitzendwerk: "Sp.a maakt keuze van het verleden" (Open Vld)

Print
De Vlaamse liberalen zien het sp.a-wetsvoorstel rond uitzendarbeid niet zitten. Open Vld-kamerlid Annemie Turtelboom vindt dat de sp.a een verkeerde keuze maakt.
"Ons arbeidsrecht heeft geen nood aan meer regels, maar minder regels. Onze arbeidsmarkt moet soepeler", zegt Turtelboom.

Sp.a-kamerleden Peter Vanvelthoven, Meryame Kitir en Hans Bonte hebben een wetsvoorstel klaar dat uitzendarbeiders beter moet beschermen. Het voorstel bevat een aantal regels die de misbruiken in de sector moeten aanpakken.

Zo wil de sp.a onder meer dat uitzendkrachten die in een periode van drie maanden 60 dagen bij éénzelfde onderneming werken, recht hebben op een contract van onbepaalde duur.

De sp.a rekende onder meer op de steun van Open Vld, maar die gaat niet akkoord. Volgens Annemie Turtelboom maakt sp.a "de verkeerde keuze". "Het is een keuze die vooral verraadt dat sp.a naar het verleden kijkt. Naar de arbeidsmarkt van de twintigste eeuw, niet naar die van de eenentwintigste eeuw".

Volgen Turtelboom is er op de arbeidsmarkt vraag naar meer flexilibiliteit. "Wie daar geen rekening mee houdt, en het arbeidsrecht nog strikter maakt, speelt met vuur. Je riskeert immers jobs te vernietigen", meent Turtelboom. Er is daarom volgens haar geen nood aan meer, maar aan minder regels.
Nu in het nieuws