Rechtbank Antwerpen: Drie jaar cel voor gewelddadige handtasdiefstal

Print
Antwerpen - De 19-jarige Sven M. (Mayer) uit Borsbeek heeft van de correctionele rechtbank van Antwerpen dinsdag drie jaar cel gekregen, waarvan een jaar effectief, voor een gewelddadige handtasdiefstal.
Het slachtoffer hield er meerdere breuken aan over en lag een maand in het ziekenhuis. Ze kreeg een voorlopige schadevergoeding van 10.000 euro toegekend.

De feiten speelden zich in maart vorig jaar af op de hoek van de Turnhoutsebaan met de Vloeyenbergdreef in Schilde. Sven M. en een minderjarige vriend waren tot in de vroege uurtjes uit geweest en wilden naar Nederland rijden om drugs te kopen. Ze hadden echter geen geld en besloten dan maar om een 57-jarige vrouw die net buiten kwam bij de bakker te overvallen.

Sven M. bleef in zijn auto zitten wachten, terwijl zijn minderjarige kompaan de vrouw hardhandig beroofde van haar handtas. Ze kwam zwaar ten val en liep meerdere breuken op. De politie spoorde de daders op via de gsm van het slachtoffer.

Ze bekenden dat ze met de buit drugs hadden gekocht. Het openbaar ministerie had drie jaar effectief gevorderd voor Sven M. De minderjarige werd voorgeleid voor de jeugdrechter.
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio