Brug helpt ontsluiting Langvoort in Vorst

Print
Meerhout - Wegen en Verkeer Limburg start waarschijnlijk dit jaar nog met de bouw van een nieuwe brug over de E313 op de gewestweg van Meerhout naar Ham. De bredere brug is noodzakelijk voor de aanleg van de oostelijke ontsluitingsweg naar bedrijventerrein Langvoort in Vorst (Laakdal).
BR>
De Vlaamse regering maakt 1 miljoen euro vrij voor de bouw van een nieuwe brug over de E313 in Ham. De brug komt enkele honderden meters voorbij het sluizencomplex van het Albertkanaal dat de grens tussen Meerhout en Ham vormt.

Wegreuzen

De vernieuwing is de eerste stap naar de oostelijke ontsluiting van bedrijventerrein Langvoort in Vorst. Deze bedrijvenzone lokt met logistieke reuzen zoals Nike en Water Container Transport (WCT) veel vrachtwagenverkeer. De wegreuzen bereiken de zone nu alleen langs de oostelijke kant. De bedoeling is om de Nikelaan door te trekken naar tot het oprittencomplex van Ham. Dit moet veel vrachtverkeer uit Meerhout en Laakdal halen. Een bredere brug over de E313 is noodzakelijk om de nieuwe ontsluiting onderdoor te laten lopen.

Burgemeester Dirk De Vis (CD&V) van Ham gelooft dat de bouw van de nieuwe brug dit jaar nog start. Projectverantwoordelijke Piet Bex van Wegen van Verkeer Limburg is voorzichtiger.

”De kredieten zijn vrijgemaakt, maar een datum op de start wil ik niet plakken. We bouwen de brug noordelijk van de bestaande brug. Zo kan het verkeer de bestaande brug blijven gebruiken en blijft een woonwagenpark gevrijwaard. Alleen bij het aankoppelen van de weg aan de nieuwe brug valt verkeershinder te verwachten. De werkzaamheden zullen ongeveer een halfjaar duren”, weet Piet Bex.

Willy VAN DEN BERGH
Alex KESTENS
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio