Warande ontvangt topregisseur

Print
Turnhout - Doet de naam Árpád Schilling geen belletje bij u rinkelen? Neen? Toch strikt de Warande met die Hongaar een gelauwerd regisseur, die in het Turnhoutse cultuurcentrum op 5 en 6 februari ’BLACKland’ presenteert.
BR>
Dat Theatre Krétakör met de voorstelling BLACKland Turnhout aandoet, is het gevolg van een samenwerking tussen het Hongaars Cultureel Instituut, Europalia Internationaal en de Warande.

Het vier jaar oude BLACKland is een cabareteske, politieke satire, waarvoor regisseur Árpád Schilling zich baseerde op sms-nieuwsberichten die Hongaren op hun gsm ontvingen toen hun land op 1 januari 2004 tot de Europese Unie toetrad. In de voorstelling vertrekt Schilling van die tekstberichten om corruptie, extremisme en andere gevoelige thema’s te hekelen.

Universeel

De cabareteske humor die BLACKland tekent, verweeft Schilling met een donkere, sarcastische visie op onze samenleving. In een eigenzinnige collage van losse scènes neemt de regisseur de kijker mee in een staaltje maatschappijkritisch theater dat een universeel relevant karakter krijgt.

BLACKland is te zien op dinsdag 5 en woensdag 6 februari om 20.15u in de Kuub in de Warande. Het gezelschap speelt het stuk in het Hongaars, maar het wordt in het Nederlands boventiteld.

Gunter JACOBS
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio