Bestuursakkoord zit muurvast

Print
Baarle-Hertog - De schepencolleges van Baarle-Hertog en Baarle-Nassau onderhandelen al een tijdje over een nieuw grensoverschrijdend bestuursakkoord. Volgens het Nederlandse college zou een definitief akkoord nu vastlopen op de brandweerkwestie. De Belgen kijken er veel positiever tegen aan.
BR>
Het gezamenlijk bestuursakkoord omvat de iets meer dan dertig punten waaraan de twee Baarles de volgende jaren samen willen werken. Zo’n akkoord werd vorige legislatuur met succes voor het eerst gelanceerd, maar dat voor de nieuwe ambtstermijn is nog in opmaak. Volgens het college van Nassau zit het nu onherroepelijk muurvast op het punt van de brandweersamenwerking.

“De brandweer is niet het enige punt waarover nog geen overeenstemming bereikt is”, reageert de Hertogse burgemeester Jan Van Leuven (CDK). “Ook over toerisme, de rondweg en het SOB-gebouw zijn we het nog niet helemaal eens. Nassau mag nu laten uitschijnen dat alleen de hogere overheden de boel weer vlot kunnen trekken, maar volgens ons zitten we vlakbij een akkoord. Wij zijn positief realistisch.”

“Ook al heeft elk van de twee gemeentes een vetorecht tegenover de ander, het is nog nooit gebeurd dat we ergens zonder overeenstemming uit zijn geraakt.”

HO
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio