Fuiffotograaf houdt camera in de aanval

Print
Heist-op-den-Berg - De 24-jarige Jeroen Camerman uit Hallaar (Heist-opden-Berg) is sinds enkele maanden verknocht aan zijn nieuwe hobby: ’fuiffotografie’. Met zijn camera in de hand schuimt hij nu zoveel mogelijk fuiven in de Kempen af. Het resultaat ervan verschijnt op zijn fotosite party-2picture.be.
BR>
”Eigenlijk ben ik via collega’s op het werk in de fotografie gerold”, zegt Camerman. “Ik werk bij DDH Packing op het industriepark in Heist. Op een dag ben ik eens meegegaan naar een fotoshoot met modellen. Ik kreeg de microbe meteen te pakken. Ik ben vrijwel onmiddellijk de nodige materialen gaan zoeken en sinds juni vorig jaar ben ik heel intens bezig met fotografie. Dat gaat van ’fashion shoots’ met modellen, tot natuur- en sportfotografie, dat laatste vooral met paarden. Ik ben er vrijwel dagelijks mee bezig. “

Jeroen Camerman is nog het meest verknocht aan ’fuiffotografie’. ”Dat is echt een uitdaging”, vindt hij. “Het is bijzonder moeilijk om foto’s te nemen in het donker, maar mits de juiste instellingen, lens, externe flits, enzovoort, lukt het wel. Het is en blijft experimenteren, want op elke fuif is het licht anders.” In het begin trok Jeroen vooral naar Geel, waar hij naar school ging. Maar intussen heeft hij al een hele reeks fuiven in de Kempen afgeschuimd.

Website

Het fotografiewerk van Jeroen is intussen geëvolueerd naar een eigen website. “Op party2picture.be vind je al mijn foto’s: foto’s van verenigingen die geen eigen website hebben en toch graag foto’s hebben bijvoorbeeld. Of als een organisatie dat wil, krijgt ze de foto’s ook toegezonden om op hun eigen site te plaatsen. Op een fuif maak ik zo’n 130 à 400 foto’s. Die worden praktisch allemaal op het web gezet, op enkele onscherpe foto’s na. Soms merk je pas of een foto onscherp is, wanneer het beeld op je computer staat.”

Op de website staan onder meer de foto’s van de Carnaval TD in zaal Axion in Geel. Binnenkort trekt Jeroen naar Herselt en Herenhout. In goed veertien dagen kreeg de site al 1.064 bezoekers.

Pierre ANTHONISSEN

www.party2picture.be, info@party2picture.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio