Buurt stuurt petitie over Hellegat

Print
Turnhout - De bewoners van de Tijlen Nelestraat en Buurtwerk Boomgaard hebben een bezwaarschrift verstuurd naar schepen van Ruimtelijke Ordening Dimitri Gevers (sp.a). De bewoners zijn niet tevreden met het plan over de bouw van appartementsblokken.
BR>
In de Tijl- en Nelestraat ging er de voorbije dagen een petitie rond. De bewoners hebben drie bezwaren tegen de verkavelingsaanvraag Hellegat 2. Zo’n zestig personen van de straat en Buurtwerk Boomgaard zetten hun handtekening eronder.

De bewoners zijn onder andere tegen de inplanting van garages vlakbij de tuinen van de bewoners van de Tijl- en Nelestraat. Volgens de buurt zou het beter zijn om die onder de nieuwe appartementen te plannen. “Deze oplossing geeft meer ruimte voor groenvoorziening, minder geluidsoverlast en minder geurhinder”, vindt het buurtcomité. Ook hebben de bewoners schrik dat inbrekers gemakkelijk bij hun achterdeuren geraken als er een harde weg komt naar die garages. En ze vrezen dat de nieuwe appartementen een vrije inkijk hebben in de bestaande woningen en tuinen. Dat is onaanvaardbaar volgens de buurt: “Wij vrezen voor onze privacy en de waardevermindering van bestaande gebouwen en bouwgronden.” Volgens de schepen is niets definitief: “We onderzoeken of die bezwaren gegrond zijn. Als dat zo is, zullen we daar rekening mee houden”, antwoordt Dimitri Gevers (sp.a).

MaMi
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio