Olense voetbalclub Linda gaat kantine bouwen

KFC Linda heeft haar bouwvergunning binnen. De club uit tweede provinciale wil een nieuwe kantine optrekken. De gemeente geeft een renteloze lening.

mvastenhaeck

BR>

De kogel is door de kerk. De bouwvergunning voor een nieuwe kantine voor KFC Linda is afgeleverd. Over enkele jaren en na noeste arbeid kunnen voetballers en supporters een frisse pint drinken in een nieuwe en aangename kantine. Het bestuur van de Olense club droomt al jaren van een nieuwe kantine. In 2004 kreeg de club al een toezegging voor een renteloze lening van de gemeente van maximaal 125.000 euro. Het Olense gemeentebestuur heeft dit bedrag trouwens al ingeschreven in de begroting.

In de bouwvergunning is vastgelegd dat de oude kantine moet worden afgebroken. Verder wordt de bestaande tribune, de huidige kleedkamers en het gebouw voor de ticketverkoop geregulariseerd. De club wilde ook twee kleine gebouwen tegen de tuinen van de Oosterwijkseweg regulariseren, maar dat verzoek werd afgewezen. Ze staan te dicht tegen de perceelsgrenzen en werden in beton opgetrokken. De eerste plannen dateren van eind 2005. Verscheidene wijzigingen zorgden ervoor dat de goedkeuring twee jaar in beslag nam.

RuVH

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio