Provinciebestuur steunt cultuur

Print
Hoogstraten - Hoogstraten krijgt als enige Kempense gemeente, zonder cultureel centrum, 12.500 euro steun van de provincie voor de organisatie van een cultureel evenement.
BR>
De provincie heeft 50.000 euro veil voor gemeenten die niet over een cultureel centrum beschikken. Voor het subsidiejaar 2008 werden zeven projectaanvragen ingediend. Van deze gemeenten krijgen Schelle, Hoogstraten en Sint-Katelijne-Waver een subsidiebedrag van 12.500 euro, Stabroek en Putte krijgen 6.250 euro.

De projecten moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Voor Hoogstraten zal met het geld de herdenking van de heropbouw van de toren van de Sint-Katharinakerk betaald worden. Het is immers de bedoeling van het stadsbestuur om, in afwachting van een cultuurcentrum, elk jaar een cultureel thema uit te werken in overleg met lokale verenigingen.

2008 staat in het teken van de herdenking van de vijftigste verjaardag van de heropbouw van de toren en van het schip van de Sint–Katharinakerk. Hoogtepunten van deze werking zijn een folklorefestival, een kunstenproject, vertelmomenten en een openluchttentoonstelling.

AO
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio