Overleden dochter leeft voort in Krisann

Print
Olen - Lisette Boeckx is 15 jaar geleden gestart met Krisann. Als eerbetoon aan haar veel te jong overleden dochter Ann zamelde Lisette met haar vrienden tot nu toe liefst 336.312 euro in voor het kankerfonds Sofhea.
BR>
Lisette Boeckx (56) heeft al een bewogen leven achter de rug. ”Ik kon mijn oren niet geloven toen dokters me vertelden dat Ann leukemie had”, herinnert Lisette die dag, 17 jaar geleden, als vandaag. ”Het woord kanker is nooit gevallen. Er werd gesproken over beenmergtransplantatie, bestralingen en chemo. Dan weet je het wel. Negen maanden heeft Ann, toen 14, gevochten, maar uiteindelijk verloor ze de ongelijke strijd. Ze stond nog maar op de dorpel van haar leven, ze heeft geen kansen gekregen.” In het ziekenhuis leerden Lisette en Ann prof Marc Bogaerts kennen. ”Hij is jarig op dezelfde 28ste februari als Ann”, vervolgt Lisette. ”Ik beloofde Ann om geld in te zamelen voor het werk van professor Bogaerts.”

Eén jaar na het overlijden van Ann besloot Lisette de draad van haar leven weer op te nemen. ”Vrienden uit alle verenigingen waar we lid van waren besloten te helpen”, vertelt Lisette. ”En meteen was onze vereniging Krisann geboren, genaamd naar mijn twee kinderen. Dat eerste jaar organiseerde zowat elke vereniging een activiteit om ons te steunen. En het is nooit meer gestopt. Vandaag bestaan we 15 jaar en konden we al een enorme som aan Sophea schenken. Het is misschien een druppel op een hete plaat. Maar als ik zie hoe de behandeling van kanker is geëvolueerd in de voorbije 16 jaar, dan ben ik fier dat Olen daar zijn steentje heeft toe bijgedragen”.

Rouwproces

Krisann heeft ook een positieve bijdrage geleverd in het rouwproces bij Lisette en haar man Roger. ”Ik zette heel het dorp in gang”, lacht Lisette. ”Ik kon dan toch zelf niet blijven huilen. Bovendien zijn er vele nieuwe vriendschappen ontstaan. Het werk rond Krisann getuigt ook van een enorm samenhorigheidsgevoel dat in Olen bestaat.” Eén van de hoogtepunten was het Clouseau-concert in Olen. ”Een droom die uitkwam”, besluit Lisette. ”Een unieke gebeurtenis. Zoals altijd hebben we ook toen op honderden vrijwilligers kunnen rekenen. Zoiets doet deugd”.

Rudi VAN HOUDT
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio