Aannemer komt voor rechtbank na ongeval

Print
Vosselaar - Een arbeider van Bouwonderneming Fransen uit Oud-Turnhout viel in april 2006 van een stelling van acht meter. De zaakvoerder verscheen voor de rechter.
BR>
Op 25 april 2006 gebeurde op een bouwwerf van de aannemer in Vosselaar een zwaar arbeidsongeval. Een van de bouwvakkers raakte na een val zwaargewond. ”De arbeiders hadden een stelling van planken gelegd. Toen het slachtoffer over die balken liep, brak een balk door”, zei arbeidsauditeur Johan Gielen op de rechtbank. ”De man viel acht meter naar beneden. Het was geen dodelijk ongeval, maar hij was wel gekwetst.”

Zaakvoerder Tom F. uit Turnhout en de bouwfirma zelf riskeren een veroordeling voor inbreuken op de regelgeving van de arbeidsveiligheid. De advocaten vroegen de vrijspraak. ”De werknemers hadden het stellingmateriaal niet gebruikt omdat dat volgens hen niet de moeite was voor een klus van een uur”, zei meester Jean-Marie Paklons. ”De zaakvoerder heeft maatregelen getroffen om zoiets in de toekomst te voorkomen. De veiligheidscoördinatie controleert de werf van de onderneming streng.” De arbeider die naar beneden viel, is nog altijd aan de slag bij de bouwfirma maar dan als ploegbaas. Vonnis volgt op 3­ maart.

BVDL
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio