'Jumpers doen sporthal daveren'

Print
Beveren-Waas - Sportdienst Beveren speelt in op hype
BR>
De kerstvakantie is nog maar net achter de rug, of daar is de krokusvakantie al. Voor vele Beverse kinderen betekent dat spelen en sporten op de kampen die door de gemeentelijke jeugd- en sportdienst worden georganiseerd. Zo kunnen acht- en negenjarigen zich bijvoorbeeld uitleven op een cursus jumpen in de sporthal van de Gemeentelijke Basisschool.

Jump is een subgenre van de elektronische muziek en wordt gekenmerkt door een harde bastoon. De gelijknamige dansstijl die erbij hoort is eind jaren ’90 ontstaan in Vlaanderen en inmiddels via zelfgemaakte internetfilmpjes wereldwijd verspreid.

“Momenteel kent het genre zijn hoogtepunt en zien we dat het zelfs al bij kleuters bekend is”, vertelt sportpromotor Karine Pijl. “We spelen met de sportdienst graag in op de trends, vandaar dat we deze danscursus organiseren”, licht sportfunctionaris Dirk De Backer toe.

Wie dacht dat vooral meisjes aangetrokken worden door dansen, heeft het mooi mis. Drie vierde van de deelnemers zijn jongens. “Ik ken jump van op school”, vertelt Lander Heyrman (8). “Op vrijdagnamiddag wordt er tijdens de speeltijd muziek gespeeld en daarop zag ik oudere kinderen nogal gek dansen. Het leek me wel leuk en door naar hen te kijken, leerde ik het een beetje. Maar heel goed heb ik de dans nog niet onder de knie. Ik hoop aan het einde van deze week te kunnen duo-jumpen”.

“Het leuke aan jumpen is dat je het altijd en overal kunt doen. De liedjes waarop we dansen zijn ook dikwijls ingezongen met grappige babystemmetjes. En als er geen muziek is, dan zingen we zelf wel”, zegt Fien Boven (8).

“Je draagt best losse kledij en sportschoenen als je gaat jumpen, want zoals het woord al zegt, ben je heel de tijd in het rond aan het springen”. “Eigenlijk is het een vermoeiende dansstijl. Vandaar dat we tussen het leren van de danspassen door ook rustigere activiteiten inpassen”, voegt begeleidster Elise Hellemans er aan toe.

Roel DHOLLANDER
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio