Politie trekt 16 rijbewijzen in na Slimactie en ongevallen Limburg

Print
De drie politiezones van Hamont-Achel, Kempenland en Borgloon hebben het voorbije weekend in totaal veertien rijbewijzen ingetrokken tijdens de Slimacties, de gecombineerde controles op alcohol, drugs en snelheid. Bij de weekendongevallen speelden nog twee bestuurders hun rijbewijs voor twee weken kwijt. De resultaten zijn dinsdag pas bekend gemaakt.
De 23 politieagenten namen 152 ademtesten af en zestien (10,5 procent) waren positief, waarvan er dertien boven de 0,8 promille zaten. Van drie drugtesten was er eentje positief. De politie stelde 107 snelheidsovertredingen (6,09 procent) vast op 1.757 gecontroleerde voertuigen. De politie constateerde nog 27 andere verkeersovertredingen, zoals negen voertuigen die niet aan de technische eisen voldeden en vijf bestuurders die geen of geen geldig rijbewijs konden tonen.

In heel Limburg werden 66 weekendongevallen gemeld, waarvan negentien met vijf zwaar- en 23 lichtgewonden. De politie nam bij de ongevallen nog eens 25 ademtesten af en vier (16 procent) bleken positief. Er waren verder zestien gevallen van vluchtmisdrijf. In de politiezone Hamont-Achel gebeurde een verkeersongeval met vluchtmisdrijf, waarbij een slachtoffer levensgevaarlijk gewond raakte.
Nu in het nieuws