Koperdief betrapt in mijn in Beringen

Print
De Hasseltse onderzoeksrechter heeft maandag een 53-jarige koperdief uit Ham aangehouden en opgesloten in de gevangenis. Dat maakte de lokale politie bekend. Die betrapte de man zondagavond in de kolenwasserij van de steenkoolmijn aan de Koolmijnlaan in Beringen.
Zondagavond rond 22.30 uur kreeg de politie melding over geluiden aan de kolenwasserij in Beringen. De politie vermoedde meteen dat het opnieuw om koperdieven ging.

Aanvankelijk vonden de agenten er niets, maar toen ook de politie de verdachte geluiden hoorde, besloot die het oude gebouw van onder tot boven te doorzoeken. Dat is door de toestand van de gebouwen niet zonder risico. Maandagochtend rond 1 uur stootten de agenten op een man die zich had verstopt in een uithoek van het dak.

In oktober vorig jaar maakte een koperdief nog een levensgevaarlijke val toen hij door het verroeste gebinte van de kolenwasserij viel. De betrapte 53-jarige man uit Ham was geen onbekende voor het gerecht en gaf een onduidelijke en ongeloofwaardige uitleg over zijn aanwezigheid in de mijn.
Nu in het nieuws