Fruitboomgaard in tuin van 'Huis van het Kind'

Print
Wuustwezel - Er wordt volop gewerkt aan het nieuwe Huis van het Kind. Binnenkort starten de werkzaamheden rond het gebouw.
BR>
De kinderboerderij achter de Gasthuishoeve wordt verbouwd tot Huis van het Kind, een gebouw waar diensten zoals Kind en Gezin, de buitenschoolse kinderopvang en de dienst voor opvanggezinnen in worden ondergebracht. Binnenkort wordt ook het domein rond het gebouw onder handen genomen. De parking naast bibliotheek de Gasthuishoeve zal gemeenschappelijk gebruikt worden met het Huis van het Kind. Er zal daarom een verbinding gemaakt worden tussen de parking en de ingang aan de kinderopvang.

Het Huis van het Kind ligt een meter lager dan de Dorpsstraat en de bib. Daarom werd geopteerd voor lagere begroeiing zoals struikgewas om rond het Huis van het Kind aan te planten, zodat het gebouw goed zichtbaar is vanaf de straatkant. Zo wordt ook een open ruimte gecreeerd naar de beek toe achter het gebouw. In de tuin van het Huis van het Kind zal er naast speeltoestellen ook opnieuw een boomgaard geplant worden, net zoals vroeger. Deze keer wordt er een fruitboomgaard aangelegd die ook zal dienen als educatief project voor de kinderen van de lagere scholen. Ook wordt een waterzuiveringsinstallatie voorzien. Het afvalwater zal op het terrein zelf gezuiverd worden door het plaatsen van een rietveld in de voortuinstrook van het gebouw.

AVdO

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio