Pastoor kruipt op de rollen tegen politie en brandweer

Print
Essen - In Nieuwmoer vindt van donderdag 7 tot en met zaterdag 9 februari de 35ste Koers op Rollen plaats.Van de lokale bankdirecteur of -politicus tot de dorpspastoor, de brandweercommandant en Prins Carnaval: iedereen komt bollen, tijdens de Koers op Rollen.
BR>
Aan de Koers op Rollen in Nieuwmoer - die vroeger zes, maar sinds een aantal jaren nog maar drie dagen duurt – kan iedereen die de sportieve uitdaging aan durft gaan, deelnemen. “Naast de wielerclubs, die in een aparte competitie rijden, verwelkomen wij dit jaar zestien verenigingen”, vertelt mede-organisator Leo Antonissen van het parochieteam.

Op het podium van de parochiezaal aan de Prelaat Deckersstraat staan vier fietsen op rollen. Elke deelnemende groep vaardigt twee renners af. Zaterdagavond vinden de finales plaats.

Dagpremie: 10 euro

Leo Antonissen: “Het parochieteam schenkt elke renner via sponsors een dagpremie van tien euro. Daarnaast kunnen toeschouwers inzetten. Twintig procent van die inzet uit het publiek gaat naar onze kas, om de parochiezaal te onderhouden.”

Naast de vaste nummers zijn er elke avond ook enkele speciale attracties. “Op donderdag nemen bijvoorbeeld lokale politici uit Kalmthout en Essen het tegen elkaar op. De Kalmthoutse burgemeester is op skireis, maar zijn Essense collega en de schepenen beloofden een spannende strijd te leveren. Vrijdag zijn we heel benieuwd naar Prins Carnaval uit Essen. Marc II en zijn gevolg zullen laten zien hoe snel zij kunnen fietsen. Zaterdag zorgen de pastoor en enkele mensen van de brandweer en politie voor extra amusement, aan het einde van de 35ste Koers op Rollen”, verklapt mede-organisator Leo Antonissen.

Stijn DE KONING

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio