Ramkraak op tuinbouwzaak

Print
Sint-Niklaas - Dieven aan de haal met 18 kettingzagen
BR>
In MotorLand Van der Stock aan de Grote Baan in Sint- Niklaas is maandagochtend iets voor 4 uur een ramkraak gepleegd. Twee daders gingen aan de haal met achttien kettingzagen, maar moesten na een achtervolging door de politie vluchten zonder buit. Het tweetal verdween in de velden in Vrasene.

MotorLand Van der Stock, een gespecialiseerde zaak in tuinmachines, kreeg maandagochtend dieven op bezoek. ”Rond 3.45u hoorden we een bonk en glasgerinkel”, vertelt zaakvoerder Dirk Van der Stock. ”Ik haastte me naar beneden en zag nog net een paar mensen de winkel uit vluchten. Ik heb onmiddellijk de politie verwittigd. Ik ben alert gebleven en heb gekeken waar ze precies naartoe reden. Op die manier kon de politie snel de achtervolging inzetten.”

De daders hadden de winkelruit met twee betonblokken ingegooid. In een minuut hadden ze achttien kettingzagen in een bestelwagen geladen. De politie kwam de daders iets verderop tegen. Bij de achtervolging werden de dieven klemgereden op de provinciale baan in Vrasene. Ze konden ontsnappen in de velden. De dieven hadden daarvoor de kettingzagen al overgeladen in een auto met Nederlandse nummerplaat. De politie trof ook die wagen aan. De gestolen goederen lagen nog in de auto. De lichte vrachtwagen bleek eerder op de dag gestolen in Beveren. In 1999 werden er in het bedrijf ook al eens een lading kettingzagen gestolen. ”Toen kwamen ze binnen via een deur. Nu gooiden ze gewoon twee betonblokken in de ruit”, aldus Van der Stock. ”Daar is niet veel tegen te doen. Een magazijn kan je nog met tralies beveiligen, maar van een winkel kan ik geen gevangenis maken. Een alarm maakt voor zo’n dieven ook niks uit. Ze weten dat ze op anderhalve minuut weg moeten zijn. Ik hoop dat er geen schade is aan de kettingzagen. Dan valt het al bij al nog mee.”

Joris VERGAUWEN
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio