Recidivist steelt gitaar in Anderlecht

Print
Een jongeman van 20 jaar is in de nacht van maandag op dinsdag rond 3.30 uur door de politie gearresteerd voor het stelen van een gitaar in een instrumentenwinkel op de Bergensesteenweg in Anderlecht. Dat meldt het Brusselse parket.
De gestolen gitaar werd teruggevonden in de woning van de verdachte, die op 22 januari uit de gevangenis vrijkwam. Hij staat voor 28 feiten bekend bij de politie.

De verdachte, Jonathan, werd door een politiepatrouille opgemerkt met een gitaar in de hand, vlakbij de bestolen instrumentenwinkel. Na de bekendmaking van de diefstal begaf de politie zich naar de woning van de verdachte. De gitaar werd teruggevonden naast het bed van de jongeman.

De dader sloeg het uitstalraam van de winkel stuk. Een getuige die gewekt werd door het lawaai, merkte de verdachte op die wegliep met de gitaar in de hand in de richting van de Van Kalkenlaan. Hij verwittigde de politie en de eigenaar van de winkel.

De verdachte verklaarde dat hij de gitaar achtergelaten gevonden had voor een winkel, maar ze niet had gestolen. De jongeman werd op 5 december gearresteerd na het stukslaan van een winkelraam van een ING filiaal vlakbij de instrumentenwinkel.

Hij werd volgens de politie formeel herkend, maar ontkende de feiten.
Nu in het nieuws