Politie klist drugsbende

Print
Dendermonde - Dealers verkochten in afterclubs en aan minderjarigen
BR>
De federale politie van Dendermonde heeft een internationale drugsbende opgerold. Er werd een grote hoeveelheid drugs in beslag genomen, na huiszoekingen in onder meer Wetteren, Gent, Antwerpen en Temse. Tien mensen zijn aangehouden.

Het onderzoek naar de drugsbende startte na een huiszoeking in november in Wetteren. Daar vond de lokale politie van de zone Wetteren - Laarne - Wichelen drie kilogram speed en twee kilogram cannabis. De verdachte was op de vlucht geslagen. Na een grootschalig onderzoek van de federale gerechtelijke politie en Nederlandse politiediensten zijn op 31 januari een reeks huiszoekingen verricht. Die gebeurden in Wetteren, Gent, Antwerpen, Brussel en Temse. Een vijftigtal agenten werd daarvoor ingezet. Ook in Nederland ging de politie tegelijkertijd tot actie over. In totaal werden tien mensen aangehouden: zes in België en vier in Nederland. De hoofdverdachte van de bende hield zich in een loods in Breda op.

Bij de huiszoekingen trof de politie een grote hoeveelheid drugs aan. Het gaat om 21 kilo speed, zo’n 35.000 xtc-pillen, vier kilo cannabis, 40 gram cocaïne, 250 gram mdma, tien liter ghb (vloeibare xtc) en een aantal vaten chemicaliën. Er werden ook wapens in beslag genomen en in totaal 30.750 euro cash. De in beslag genomen drugs hebben een straatwaarde van zo’n 365.000 euro. Bij de actie in Nederland werd de verdachte uit Wetteren opgepakt. Hij zal nog worden uitgeleverd aan ons land.

”De man uit Wetteren was een afnemer van de drugs uit Nederland. Het onderzoek heeft ons geleid naar een tiental dealers. Zij bevoorraadden op hun beurt een netwerk van lokale dealers”, zegt woordvoerder Theo Byl van het parket van Dendermonde. ”De dealers waren vooral actief in afterclubs in het Waasland en de Denderstreek en het technomilieu. Er zijn geen aanwijzingen dat de uitbaters van de afterclubs betrokken waren bij het dealen van de drugs. De drugs werden ook aan minderjarigen verkocht.”

Of er nog aanhoudingen zullen volgen, is nog onduidelijk.

Joris VERGAUWEN
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio