Investeringen in sport, verkeer en veiligheid

Print
Kapellen - De Kapelse gemeenteraad zette zopas het licht op groen voor de begroting 2008. Kapellen investeert dit jaar 3.169.146 euro. Enkele blikvangers op een rijtje.
BR>
Verkeersveiligheid en doorstroming van het verkeer blijven aandachtspunten. Zo staat er 350.000 euro opzij voor de heraanleg van het fietspad in de Grensstraat. Ook komen er studies rond weg- en rioleringswerkzaamheden en/of verkeersveilige ingrepen in de Akkerstraat, Eikendreef, Platanendreef, Klinkaardstraat, Christiaan Pallemansstraat-Koning Albertlei, Lepelstraat, schoolomgeving en kerk Hoogboom en voor een fietspad langs de Vloeiende. Er wordt ook geld uitgetrokken voor een mobiliteitsplan voor de omgeving rond de grens in Putte.

Ook de vernieuwing van het dorpscentrum blijft belangrijk. Zo wordt samen met de Vlaamse Bouwmeester een procedure opgestart voor de site van de oude veldwachterswoning en het Oud Gemeentehuis aan het begin van de Antwerpsesteenweg. Daarvoor heeft het gemeentebestuur 25.000 euro veil. Uit de ingezonden projecten kan dan eentje worden gekozen. Alle bestemmingen, met inbegrip van de huidige, zijn mogelijk.

De brandweer krijgt een nieuwe autopomp. Prijskaartje: 375.000 euro.

Op sportief vlak wordt werk gemaakt van een sporthal aan ’t Kooike in Putte. Andere sportinvesteringen zijn onder meer de renovatie van het dak van het zwembad (150.000 euro), bijkomende verlichting aan de sportterreinen tussen de Frans De Peuterstraat en de Beukendreef (40.000 euro) en een buitengewoon onderhoud van de kleedkamers aan de sportterreinen van Putte SK (16.000 euro).

CM

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio