Architecten reageren niet op aanbesteding

Print
Aartselaar - Monumentenwacht stelde twee jaar geleden vast dat het dakgebinte van de Sint-Leonarduskerk aan het Laar in slechte staat is. De kerkfabriek contacteerde het gemeentebestuur, maar dat vindt voorlopig geen architect die de klus wil klaren.
BR>
René Lauwers (Groen!) informeerde bij het schepencollege naar de slechte staat van het dakgebinte van de Sint-Leonarduskerk.“Monumentenwacht verwittigde eind 2005 al dat dringende herstellingen en onderhoud nodig zijn aan de spanten van het dak. Twee jaar later is er nog niets gebeurd.”

Pastoor André Stuyck bevestigt het verhaal. “We zaten al samen met de secretaris en de mensen van de technische dienst, maar hoorden er daarna niets meer van. We nemen eerstdaags terug contact met hen op, want in 2009 hebben we een jubileum met onze parochiegemeenschap.Tegen die tijd zou een en ander toch in orde moeten zijn.”

Schepen Lea Den Abt (NAP), die door het schepencollege als contactpersoon met de kerkfabriek is aangeduid, bevestigt het verhaal.“We hebben al twee keer een openbare aanbesteding voor een architect uitschreven. In het verleden kwam daar vrij vlug reactie op, maar nu niet. We veronderstellen dat architecten op dit ogenblik tot over hun oren in het werk zitten, want het is vreemd dat we nog geen enkel antwoord kregen.”

De schepen belooft dat het college een extra inspanning zal doen.“We gaan rechtstreeks contact opnemen met Monumentenzorg en met gespecialiseerde diensten.”

JW
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio