Heist breekt bevolkingsrecord

Print
Heist-op-den-Berg - Heist-op-den-Berg verwelkomde in de loop van 2007 zijn 39.000ste inwoner. Nooit in de geschiedenis telde de gemeente zoveel inwoners.
BR>
Er zijn in 2007 nog meer ’records’ gevestigd in Heist. Zo was de aangroei van de bevolking nog nooit zo groot als vorig jaar, met een aangroei van 468 inwoners. Het vorige record bedroeg 355 en dateert van 2005. ”Deze aangroei is het gevolg van het toenemende aantal inwijkelingen dat onze gemeente telt, meer nog dan de natuurlijke aangroei van meer geboortes dan overlijdens die er bij ons niet is”, zegt Eric Verbist (CD&V/N-VA), schepen van Bevolking en Burgerlijke Stand. ”De forse vooruitgang van het bevolkingsaantal maakt dat wij als vierde grootste gemeente van de provincie - na Antwerpen en Mechelen - met rasse schreden naderen op Turnhout, dat momenteel de derde plaats inneemt. Een andere belangrijke evolutie is dat het aantal huwelijken weer volop stijgt, terwijl het aantal echtscheidingen geleidelijk daalt. In vergelijking met vorig jaar mogen we zelfs spreken van een spectaculaire daling. Tot voor enkele jaren bedroeg het aantal echtscheidingen zowat de helft van het aantal huwelijken. Die tendens is verdwenen.”

Er bestaat wel nog altijd een verschil tussen het aantal mannen en vrouwen in Heist-op-den-Berg: met een verschil van driehonderd zijn de vrouwen in de meerderheid

PA

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio