Brechts bedrijf koopt Tiense schroothoop

Print
Brecht - Het Brechtse afvalbedrijf Snoeys deed in Tienen een rare aankoop: het kocht 15.000 ton bouwen sloopafval op van een Tiens afvalverwerkend bedrijf, dat maar een vergunning voor 400 ton had. De uitbater is met de noorderzon verdwenen en de stad wist met het afval geen blijf.
BR>
Het bedrijf KD&K stockeerde al het bouwafval in een doodlopend straatje in het industriepark van Tienen.De uitbater huurde de terreinen van Mertens en betaalde elke maand netjes zijn huur. Dat er maar een vergunning was voor de stockage van 400 ton afval, lapte hij aan zijn laars. Hij stapelde 15.000 ton bouw- en sloopafval op in de loodsen, ontving daarvoor centen, maar kwam aan verwerken nooit toe. De man is ondertussen verdwenen en de afvalberg die was blijven liggen, bezorgde de eigenaar van de loodsen serieuze kopzorgen.

Herman Matthyssen en Kris Geerts van Snoeys zorgen nu voor een oplossing door de terreinen aan te kopen mét het afval. “Wij zijn gespecialiseerd in de verwerking van afval. We hebben vijfendertig werknemers en zijn dag in, dag uit met de materie bezig.Maar, dit hebben we nog nooit gezien.Afvalvervuiling kom je wel eens tegen, maar op zo’n grote schaal... Dit is jammer genoeg toch uniek voor België. Maar als bedrijf kunnen wij dit zeker aan”, vertelt Kris Geerts.

Eenmaal de troep weg is, opent de firma een tweede zetel in Tienen. Herman Matthyssen: “Voor ons is dit een uitstekende uitvalsbasis. Wij zitten met de verhuur van containers, die dikwijls voorbij Brussel moeten worden geleverd. We moeten dan met onze vrachtwagens telkens de drukke verkeersaders Brussel en Antwerpen passeren, en dat kan je voorkomen als je Tienen als uitvalsbasis hebt.”

Tom VORSSELMANS
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio