Bonte (sp.a) scherp voor klagende collega-parlementsleden

Bonte (sp.a) scherp voor klagende collega-parlementsleden

Bonte (sp.a) scherp voor klagende collega-parlementsleden

Print
Sp.a-kamerlid Hans Bonte heeft kritiek op de parlementsleden, met name uit de meerderheid, die klagen over de gebrekkige slagkracht van het parlement. "Als ze zichzelf au sérieux nemen, dat ze dan beginnen werken", sneert Bonte.
Bonte doelt met zijn kritiek op uitspraken van onder meer Luc Goutry (CD&V) en Paul Wille (Open Vld). Die laatste verklaarde vorige week dat er een soort "schaamtegevoel" heerst onder parlementsleden omwille van hun machteloosheid.

Sp.a-kamerlid Hans Bonte krijgt naar eigen zeggen zure oprispingen van "collega-parlementsleden, meestal uit de meerderheid, zeg maar de Goutry's en Willes van deze wereld, die plots beginnen klagen dat het parlement monddood gemaakt is". "Als het parlement niet beslist, is daar maar één verantwoordelijke voor en dat is het parlement zelf en de meerderheid in dat parlement", meent de sp.a'er.

Bonte begrijpt niet wat de leden van de meerderheid weerhoudt om voorstellen in te dienen en te behandelen. Als de klagers hun job als parlementslid ernstig nemen, moeten ze zelf het voortouw durven nemen, aldus nog Bonte.
Nu in het nieuws