'Ik wil de mensen helpen bezinnen'

Print
Nijlen - Mid Zomer huis vormt rustpunt in alledaagse realiteit
BR>
Wie even wil bezinnen of wil stilstaan bij de alledaagse realiteit, kan vanaf nu terecht bij Betsie Peeters in Kessel (Nijlen). De vrouw start er met een Mid Zomer huis aan de Stationssteenweg. Op de eerste infodag daagden al heel wat nieuwsgierigen op.

Wat nu juist de bedoeling is van het Mid Zomer huis, laat zich niet zo makkelijk samenvatten. Betsie Peeters (58) doet een poging. ”We stellen ons huis open om mensen te ontvangen en verder te helpen. We organiseren avonden rond gezondheid, jezelf creëren met klei, cursussen rond zinvol ouder worden, enzovoort. Daarnaast zetten we pelgrimstochten op. Ik heb ook twee kamers .. ter beschikking voor mensen die even tot rust willen komen. Ik richt me dan niet tot de ’zware gevallen’ zoals mishandelde vrouwen. Maar iemand die er even tussenuit wil, kan hier terecht”, biedt Betsie Peeters aan.

Levenservaring

Zij beschouwt het als haar taak om mensen verder te helpen. ”Dat doe ik al heel mijn leven. Ik kan er enorm van genieten om mentor te zijn van een groep mensen. Dat ben ik al dertig jaar en ik voel me er heel goed bij. Zelfs als kind wilde ik iedereen al helpen en mijn kennis doorgeven. Ik heb al heel boeiende dingen meegemaakt en haalde er heel wat levenservaring uit”, vertelt ze.

Die levenservaring heeft de Kesselse opgedaan in de sociale sector. ”Ik werkte in een jeugdhuis, in de psychiatrie en in een tehuis voor thuisloze en illegale vrouwen. 32 jaar geleden ben ik ook gestart met een van de eerste natuurvoedingswinkels in Vlaanderen”, overloopt de vrouw haar levenspad. Het Mid Zomer huis bevindt zich aan de Stationssteenweg 210 in Kessel. De activiteiten staan open voor mensen van alle leeftijden. Meer informatie kan u vinden op de website.

Bert PROVOOST

03-481.65.55 en midzomerhuis.bloghurt.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio