Containerpark niet langer gratis

Print
Kontich - In de milieucommissie heeft schepen Plasmans (CD&V) het nieuwe diftarplan voorgesteld. Vanaf 1 april betalen bewoners 0,20 euro per kg grof vuil dat ze komen storten in het containerpark.
BR>
Hoewel er een vrijstelling van 50 kilogram per gezin wordt ingevoerd met een extra 10 kg per bijkomend gezinslid, betekent dit toch een forse verhoging van de afvalfactuur.

Het Vlaams Belang protesteert. “Wordt deze aparte afvalfactuur wel afgetrokken worden van de algemene belasting voor huisvuil? Het zal sluikstorten in de hand werken. De raadsleden van de oppositie werden bovendien niet geïnformeerd, terwijl de officiële beslissing met de afvalintercommunale al eind 2006 werd genomen.”

Schepen Plasmans pikt die aantijging niet. “Ik heb meermaals gemeld dat er een diftar-regeling voor een beperkt aantal producten zou ingevoerd worden.

De invoering van diftar staat ook in de beleidsnota. Tijdens de gemeenteraadscommissie heb ik een extra tegemoetkoming voorgesteld: de prijs van de pmd-zakken zou gehalveerd worden. Op jaarbasis betekent dit al een minderuitgave van 15.000 euro voor de gezinnen.”

PhD
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio