Opnieuw rustige carnavalsnacht in Aalst

De nacht van maandag op dinsdag is traditioneel de meest bezochte carnavalsnacht in Aalst. Volgens de politiediensten van Aalst was het opnieuw een rustige feestnacht. Slechts tien personen werden tijdelijk bestuurlijk aangehouden. Toch liepen twee politieagenten lichte verwondingen op.

Maandagnacht moest de politie zes keer tussenbeide komen bij moeilijkheden. Hierbij raakten twee agenten licht gewond. De WHISKY-ploegen van de lokale politie betrapten 17 minderjarigen die alcohol bij zich hadden.

Maandagmorgen viel er ook een carnavalist in de Dender, ter hoogte van de Sint-Annabrug. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, stond de man alweer op de oever. Toch is de drenkeling voor verdere verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. De spoeddiensten van de twee Aalsterse ziekenhuizen hebben 22 personen opgenomen, van wie 8 voor alcoholintoxicatie. Het Vlaamse Kruis voerde zo'n 46 kleine verzorgingen uit.

De laatste dag van het carnaval wordt Aalst overrompeld door Voil Jeanetten. De politie roept alle Voil Jeanetten op om geen pornografische foto's, spuitbussen en andere bevuilende materialen mee te brengen.

De traditionele afsluiter van de carnavalsfeesten begint om 21 uur op de Grote Markt met de verbranding van de vastenavondpop.

Nu in het nieuws