Voorzitter zet De Rupelkade open voor iedereen

Print
Niel - De Nielse cultuurvereniging De Rupelkade heeft met de 50jarige Gie Wyckmans sinds zondag een nieuwe voorzitter. De man met de onafscheidbare hoed neemt de fakkel over van Dirk Vermant.
BR>
De plechtigheid rond de nieuwe voorzitter vond zondag plaats in taverne Den Tighel. De Rupelkade is een humanistische, cultureel geïnspireerde liberale vereniging die in 1982 boven de doopvont werd gehouden. Na Eddy Andries, Erwin Stuer en Dirk Vermant is Gie Wyckmans de vierde voorzitter van deze cultuurvereniging.

Rond de eeuwwisseling zat De Rupelkade volledig aan de grond. Maar door toedoen van Julien Rochtus, de voorzitter van de toenmalige Nielse VLD, en de inmiddels overleden Erwin Stuer werd de vereniging nieuw leven ingeblazen.

Strategie

De pas aangestelde voorzitter staat bekend als iemand die van aanpakken weet. Gie Wyckmans heeft zich voorgenomen de cultuurvereniging nog meer in het daglicht te brengen. “Mijn strategie bestaat erin De Rupelkade voor iedereen open te stellen. Mensen van andere politieke strekkingen dan de liberale, zijn ook van harte welkom. Op cultuur staat geen kleur”, zegt Gie Wyckmans.

PVR
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio