Ecoshop likt wonden na vandalisme

Print
Mechelen - Tweedehandswinkels regelmatig slachtoffer van vernielingen
BR>
Vandalen hebben afgelopen weekend toegeslagen bij de Mechelse tweedehandswinkel Ecoshop. Uitgerekend in een winkel die op de herbruikbaarheid van goederen teert, richtten ze zonder enige reden vernielingen aan. ”In onze winkels is vandalisme steeds vaker schering en inslag”, klinkt het bij Ecoshop.

Het team van de Mechelse vestiging van Ecoshop aan de Olivetenvest stelde afgelopen weekend vast dat de zaak opnieuw het mikpunt van vandalen was geweest. Deze keer werd een achttal matrassen stukgesneden en de bekleding van een zitbank vernield. ”Het is niet de eerste keer dat we met vandalenstreken krijgen af te rekenen. Eigenlijk zijn we ze zelfs al een beetje gewend. Het fenomeen doet zich voor in al onze winkels”, stelt de technisch verantwoordelijke van de tweedehandswinkel Ecoshop.

Geen camerabewaking

De Ecoshop-keten telt in totaal zestien tweedehandswinkels die over heel Vlaanderen zijn verspreid. ”In enkele van die winkels zijn ook al matrassen of zitbanken stukgemaakt. We vermoeden dat de daders ofwel voormalige misnoegde werknemers zijn, ofwel klanten die ontevreden zijn over een bepaalde aankoop in een van onze winkels. In onze Mechelse vestiging hadden we vroeger ook te kampen met vandalisme aan de ingang van de zaak. Dat is opgelost door er een hek te plaatsen. Maar tegen dit soort vernielingen valt weinig te doen. Het is onbegonnen werk om bijvoorbeeld camerabewaking te installeren. Dat vraagt een veel te grote investering, terwijl onze producten vaak niet zo duur zijn”, beseft de verantwoordelijke.

”Voor onze zaak is het natuurlijk jammer. Als tweedehandswinkel proberen we herbruikbare goederen in een zo goed mogelijke staat aan te bieden. Het is dan erg jammer dat bepaalde mensen daar geen respect voor tonen. Zo vernielen ze ook de hele opzet van de winkel. Anderzijds beseffen we dat tweedehandswinkels een bepaald publiek aantrekken, waardoor dit fenomeen vaker opduikt”, klinkt het.

Jan VAN DE POEL
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio