Vrachtwagen legt treinverkeer hele dag lam

Print
Schelle - Door een afgerukte bovenleiding in Schelle was er maandag vanaf ’s ochtends tot halfvijf in de namiddag geen treinverkeer mogelijk op de spoorlijn 52 tussen Antwerpen en Boom. De NMBS zorgde voor een vervangende busdienst, maar reizigers moesten rekening houden met een vertraging van twintig minuten.
BR>
Een vrachtwagen passeerde omstreeks 8.20u de spooroverweg in de Steenwinkelstraat in Schelle. Maar het voertuig was te hoog en rukte de bovenleiding af. ”De schade was vrij groot”, zegt woordvoerder Frédérique Petit van infrastructuurbeheerder Infrabel. ”De leiding werd over een lengte van honderd meter beschadigd. Daardoor was het spoor in beide richtingen onbruikbaar. Onze medewerkers hebben een hele dag nodig gehad om de leiding te herstellen. We hebben bewust gekozen om te wachten tot beide sporen weer in gebruik konden worden genomen. Als je over één spoor zou rijden tijdens de avondspits, zouden de vertragingen nog hoger zijn opgelopen.”

Nu trachtte de NMBS die te beperken door drie bussen in te leggen. De reizigers pendelden vanuit Antwerpen en Berchem tot in Boom. Daar konden ze overstappen op de trein om verder te sporen richting Puurs.

Tijdens de herstellingen in Schelle bleven de slagbomen aan zes overwegen gesloten. De politie en medewerkers van Infrabel waren ter plaatse om het verkeer in goede banen te leiden. Van de vrachtwagen is er geen spoor. De lokale politie heeft een onderzoek ingesteld. Op dezelfde locatie ramde drie jaar geleden een vrachtwagen met opstaande kraan ook al eens de bovenleidingen van het spoor.

BaR

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio