Compromis maakt einde aan prikacties Prayon Rupel

Print
Puurs - Het chemische bedrijf Prayon Rupel in Ruisbroek (Puurs) werkt sinds maandagnamiddag weer op volle kracht na een voorlopig akkoord tussen vakbonden en directie over een nieuwe cao voor de arbeiders. Die voerden sinds een week prikacties om betere voorwaarden uit de brand te slepen.
BR>
De vakbonden en directie van het chemische bedrijf Prayon zaten maandag opnieuw rond de onderhandelingstafel, nadat eerdere besprekingen met het oog op het afsluiten van een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) voor de 114 arbeiders waren vastgelopen. Als gevolg daarvan hielden de arbeiders sinds 25 januari prikacties. Daardoor draaide het bedrijf slechts op halve capaciteit.

Maaltijdcheques

Gisteren maandag vonden vakbonden en directie elkaar wel na verscheidene uren onderhandelen. ”De directie wil niet verder gaan dan een cao met een duurtijd van een jaar. Maar de maaltijdcheques worden wel drastisch opgetrokken van drie naar zes euro. Voorts wordt ook de gevraagde ploegenpremie ingevoerd”, geeft vakbondssecretaris Willy Van den Broeck (ABVV) aan. De arbeiders mogen zich tot woensdagmiddag uitspreken over het compromis. In afwachting van het resultaat van de stemming worden de prikacties opgeheven.

JVdPo
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio