Anonieme beller in zaak Van Uytsel pas vrijdag voor raadkamer

Print
De Leuvense raadkamer zal pas vrijdag beslissen of de anonieme beller in het dossier Van Uytsel aangehouden blijft. De advocaat van de 22-jarige Mechelaar, meester Geert Jaspaert, heeft dinsdag uitstel gevraagd om het dossier verder te bestuderen. Meester Jaspaert wil ook al uitkijken naar opvang en begeleiding voor de jongeman. Dat heeft hij dinsdagvoormiddag verklaard.
De anonieme beller had tussen augustus en november vijf maal met de lokale politie van Antwerpen en Diest gebeld met het verhaal dat Annick Van Uytsel omgekomen was bij een verkeersongeval. Omdat de man sindsdien niets meer van zich laten horen had, was afgelopen woensdag 30 januari een opsporingsbericht verspreid met zijn stem. Nauwelijks een dag later kon de beller opgepakt worden en bleek dat hij het hele verhaal verzonnen had. De onderzoeksrechter besliste daarop de 22-jarige jongeman aan te houden voor misbruik van telecommunicatie.

Dinsdag had de raadkamer zich moeten buigen over de bevestiging van die aanhouding maar de behandeling van het dossier is op vraag van meester Geert Jaspaert uitgesteld. "Ik wil meer tijd om het dossier grondig te bestuderen en ik wil hulp beginnen zoeken voor die jongeman", zei de advocaat.
"Hij heeft duidelijk begeleiding nodig. Hij begint langzaam te beseffen wat hij gedaan heeft en welke overlast en problemen hij veroorzaakt heeft."
Nu in het nieuws