Lijfstraffen of pedagogische tik?

Print
Borgerhout - Twee islamleraars en de opzichter van de koranschool in Borgerhout verschijnen vandaag voor de rechtbank. De drie worden verdacht van opzettelijke slagen en verwondingen. Kinderen die hun les niet kenden of snoepten, zouden een lijfstraf hebben gekregen.
BR>
Enkele kinderen van het Sint-Norbertusinstituut in Borgerhout klaagden over de lijfstraffen die ze op de koranschool zouden hebben gekregen. Zo begon in juni 2006 een gerechtelijk onderzoek rond de koranschool die verbonden is aan de Bilal-moskee aan de Van Monfortstraat in Borgerhout.

Vier personen werden opgepakt op verdenking van kindermishandeling, maar één werd na verhoor weer vrijgelaten. Twee islamleraars en de opzichter van de koranschool belandden wel even in de cel, maar werden eind juni 2006 voorlopig vrijgelaten onder voorwaarden. De drie moeten zich nu verantwoorden bij de strafrechter voor opzettelijke slagen en verwondingen. Kinderen die hun les niet kenden, praatten of snoepten in de klas, zouden slagen hebben gekregen, soms zelfs met een rubberen slang. De verdediging van de leraars spreekt van een opvoedkundige tik.

SdK
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio