Vrachtwagen legt treinverkeer hele dag lam

Print
Schelle - Door een afgerukte bovenleiding was er maandag tot halfvijf in de namiddag geen treinverkeer mogelijk op de spoorlijn 52 tussen Antwerpen en Boom. Ondanks de vervangende busdienst moesten reizigers rekening houden met een vertraging van 20 minuten.
BR>
Een vrachtwagen passeerde omstreeks 8.20u de spooroverweg in de Steenwinkelstraat in Schelle. Maar het voertuig was te hoog en rukte de bovenleiding af. ”De schade was vrij groot”, zegt woordvoerder Frédérique Petit van infrastructuurbeheerder Infrabel. ”De leiding werd over een lengte van honderd meter beschadigd.

Daardoor was het spoor in beide richtingen onbruikbaar. Onze medewerkers hebben een hele dag nodig gehad om de leiding te herstellen.We hebben bewust gekozen om te wachten tot beide sporen weer in gebruik konden worden genomen. Als je over één spoor zou rijden tijdens de avondspits, zouden de vertragingen nog hoger zijn opgelopen.”

Nu trachtte de NMBS die te beperken door drie bussen in te leggen.De reizigers pendelden vanuit Antwerpen en Berchem tot in Boom.Daar konden ze overstappen op de trein om verder te sporen richting Puurs.

BaR

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio