Charles Michel roept op tot politiek staakt-het-vuren

Print
Minister van Ontwikkelingssamenwerking Charles Michel (MR) roept dinsdag in Le Soir op tot een "staakt-het-vuren" tussen de politieke partijen. Hij veroordeelt ook een e-mail met "propaganda" tegen minister Didier Reynders van een communicatieverantwoordelijke van de PS.
"We zien de jongste weken dat de aanvallen toenemen en soms persoonlijk worden. Ik denk dat we daar ontsporen", aldus Michel. De minister verwijst vooral naar een e-mail waarin Didier Reynders omschreven wordt als de "minister van de haute finance" die verantwoordelijk is voor een "fiscale misser" die geleid heeft tot een verlies van 800 miljoen euro.

Volgens de afzender van de e-mail, Florence Coppenolle, zijn de beschuldigingen niet terecht. Ze heeft de mail naar eigen zeggen naar partijleden gestuurd, met de vermelding dat het om een grap ging.

"Iedereen moet nu loyaal zijn en verder werken tot maart", aldus nog Michel. Op 23 maart zal Guy Verhofstadt stoppen als premier, maar volgens Michel staat nergens dat Yves Leterme hem opvolgt.
Nu in het nieuws