Staking bij Alural in Lummen gaat tweede dag in

Print
De arbeiders van het bedrijf Alural in Lummen zijn ook vandaag/dinsdag niet aan de slag gegaan. De ochtendploeg bij Alural is inmiddels huiswaarts gekeerd. Om 13 uur vindt er een nieuw overleg plaats, ditmaal tussen de directie van Alural Lummen en de plaatselijke vakbondsafgevaardigden. Dat werd vernomen van vakbondssecretaris Willy Kennes van ACV Metaal.
De 140 werknemers van Alural in Lummen legden maandag spontaan het werk neer nadat de directie hen te kennen had gegeven dat er al een cao met een aanpassing van de ploegenpremies en van de functie - loonclassificatie onderhandeld was en dat ze niet op een bijkomende loonsverhoging hoefden te rekenen.

De arbeiders van Alural in Lummen eisen een loonsopslag van één euro. Volgens de vakbonden komt die eis niet geheel onverwacht omdat de verloning bij Alural in vergelijking met de gangbare norm in de metaalsector beduidend lager ligt.

Bij Alural worden aluminiumprofielen voor de bouwsector gelakt. De Alural groep heeft behalve in Lummen ook een vestiging in Tisselt en is daarnaast actief in Frankrijk en in Polen.
Nu in het nieuws