Gay-toerisme zit in de lift

Een tiental Duitse journalisten verbleef zopas vier dagen in Antwerpen om uitgebreid kennis te maken met de stad en haar troeven. De groep bezocht uiteraard de culturele hoogtepunten, maar bleek vooral ook geïnteresseerd in het Antwerpse gaygebeuren.

ssimons

BR>

De dienst Toerisme Antwerpen bokste samen met de Brusselse en Keulse kantoren van de dienst Toerisme Vlaanderen een programma in elkaar om Antwerpen bij Duitse journalisten te promoten.

“We willen bereiken dat toeristen Antwerpen niet alleen zien als een interessante culturele bestemming, maar ook als een levendige stad met een pak uitgaansmogelijkheden. Een stad ook, waar een unieke sfeer hangt”, legt Vera Goossens van Toerisme Antwerpen uit.

Om dat positieve imago te versterken, neemt de dienst geregeld deel aan beurzen en workshops in het buitenland en worden er kennismakingsreizen naar Antwerpen georganiseerd. “Dat zijn meestal reizen met buitenlandse touroperators of met journalisten, omdat zij als eersten hun publiek warm kunnen maken om onze stad te bezoeken.”

Donderdag arriveerde bijvoorbeeld een groep Duitse journalisten die allemaal voor een gay-magazine werken. “We proberen inderdaad ook het gayaspect van onze stad te promoten”, vervolgt Vera Goossens.

“We zijn nu eenmaal een gayvriendelijke stad, die holebi’s veel uitgaansmogelijkheden biedt. Bovendien is Antwerpen een modestad en holebi’s zijn doorgaans erg geïnteresseerd in fashion”.

Op het programma stonden dan ook een bezoek aan het Modemuseum, een uitstapje langs Antwerpse winkels met een personal shopper en een bezoek aan de modevakbeurs AFAIR. Zondag was het de beurt aan culturele hoogtepunten zoals de kathedraal en het Rubenshuis.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio