Terrorismecel kondigt Animal Liberation Front-alarm af

Print

Terrorismecel kondigt Animal Liberation Front-alarm af

Afgelopen maand werden in België liefst elf acties gepleegd in naam van het Animal Liberation Front (ALF), met de brandstichting op de Hasseltse universiteit als driest hoogtepunt. De Centrale Dienst voor Terrorisme roept politiediensten op tot extra waakzaamheid.
De voorbije jaren bleef het in ons land stil rond de dierenrechtenorganisatie ALF, maar afgelopen maand werden maar liefst elf acties, van vandalisme tot brandstichting, gepleegd in naam van de organisatie. De Centrale Dienst voor Terrorisme, die een sensibiliserende functie heeft, vraagt de lokale politiediensten extra waakzaam te zijn.

De dienst, die deel uitmaakt van de federale politie, zal de waarschuwing vandaag/dinsdag naar alle arrondissementen versturen. "Het zijn doorgaans dezelfde doelwitten die geviseerd worden. Het is niet aan ons om een strategie uit te werken maar de lokale politie kan die winkels bijvoorbeeld extra in de gaten houden tijdens hun dagelijkse patrouilles", zegt Patrick Stevens, diensthoofd van de Centrale Dienst voor Terrorisme.
Nu in het nieuws