Insiders slaan massaal Belgische aandelen in

Print
Insiders maakten van de val van de Brusselse beurs gebruik om in januari voor dik 51 miljoen euro aandelen van het eigen bedrijf te kopen. Dat schrijft De Tijd dinsdag. Dat is voor de particuliere belegger een krachtig signaal dat de insiders aandelen goedkoop vinden.
De insiders - directieleden, leden van de raad van bestuur, topkaderleden en familiale aandeelhouders - deden in januari 70 transacties in aandelen van het eigen bedrijf: 64 aankopen en zes verkopen in vijf aandelen. Dat leert een analyse van de transacties op de website van de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA).

Het bedrag van de aankopen (51,03 miljoen euro) is liefst 21,3 maal groter dan het bedrag van de verkoop (2,39 miljoen euro). In augustus 2007, toen de beurs ook zware klappen kreeg, lagen de aankopen slechts zes keer hoger dan de verkoop. De cijfers houden geen rekening met de transacties in het kader van het bod op Brantano en op Nord-Sumatra.

Insiders die aandelen van het eigen bedrijf kopen, geven altijd een positief signaal. Zij geloven in de toekomst van hun bedrijf en vinden het aandeel aantrekkelijk geprijsd. Een verkoop is minder eenduidig. Ofwel schatten de insiders de bedrijfstoekomst minder rooskleurig in, ofwel willen ze hun aandelenbezit diversifiëren, ofwel staan ze voor een grote uitgave.
Nu in het nieuws