Ann Wauters in Europees All Star-team

Print
Ann Wauters is geselecteerd voor de All Star-wedstrijd van de Europese basketbalbond. Onze 27-jarige landgenote is één de twaalf speelsters die het donderdag 13 maart in de zaal van Spartak Moskou met Europa opneemt tegen de 'rest van de wereld'.
Wauters behoort niet tot de basisvijf, die door de bezoekers van de website van de Europese bond gekozen werd. In de poll eindigde de center van CSKA Moskou met 1.014 stemmen op de tiende plaats. De Spaanse Elisa Aquilar (Ros Casares) kaapte de meeste stemmen weg: 2.016. Ze gaat drie Amerikaanse meisjes voor: Cappie Pondexter (1.953), Diana Taurasi (1.868) en Lauren Jackson (1.221). Ook Amaya Valdemoro (1.552), Nevriye Yilmaz (1.420), Anete Jekabsone-Zogota (1.139), Eva Viteckova (1.125) en Maria Stepanova (1.018) haalden de top tien.

De vijf basisspeelsters voor Europa zijn Elisa Aquilar (Ros Casares), Nevriye Yilmaz (Fenerbahce), Amaya Valdemoro (CSKA Moskou), Anete Jekabsone-Zogota (Dynamo Moskou) en Marta Fernandez (Wisla). Naast Wauters starten Celine Dumerc (Bourges), Dalma Ivanyi (Pecs), Eva Viteckova (Brno), Agnieszka Bibrzycka (Ekaterinburg), Tatiana Shchegoleva (Spartak Moskou) en Maria Stepanova (CSKA Moskou) op de bank. Het team wordt gecoacht door Gundars Vetra (CSKA Moskou) en Natalia Hejkova (Spartak Moskou).

Het team van de 'rest van de wereld' bestaat in realiteit uitsluitend uit Amerikaanse meisjes. Diana Taurasi (Spartak Moskou), Lindsay Whalen (ZVVZ Praag), Lauren Jackson (Spartak Moskou), Cappie Pondexter (Fenerbahce) en Delisha Milton-Jones (Ros Casares) starten. Kedra Holland-Korn (Napels), Nykesha Sales (Vilnius), Jessica Dickson (Sibenik), Chamique Holdsclaw (Lotos), Janel McCarville (Kosit), Iciss Tillis (Riga) en Nicole Ohlde (USVO) rekenen op een invalbeurt. Laurent Buffard, vorig jaar nog coach van de Belgian Cats en nu bij Ekaterinburg aan de slag, is één van de twee coaches van het team. De andere is Manolo Real (Ros Casares).

Ann Wauters is ook bij de genomineerden om Europees speelster van het jaar te worden. Ze heeft concurrentie van haar Russische teamgenote Maria Stepanova, de Letlandse Anete Jekabsone-Zogota, de Spaanse Amaya Valdemoro en de Wit-Russische Natallia Marchanka. De uitslag wordt donderdag bekendgemaakt.
Nu in het nieuws