Ondernemerszin loont voor Bomenaar

Bomenaar Reinout Marques (34) heeft de prijs ’Beste ondernemingsplan 2007’ uit handen van minister-president Kris Peeters (CD&V) ontvangen. Hij won die prijs voor zijn plan om als zelfstandig lasser van start te gaan en zijn diensten te verhuren.

kvandessel

BR>

Viabo, het Vlaams Instituut voor Advies Bedrijfsbeheer en Opleiding, begeleidt onder meer werkzoekenden en mensen uit kansengroepen bij de overstap naar zelfstandig ondernemerschap.

Om de leerlingen te stimuleren, reikt ze de prijs voor ’Beste ondernemingsplan’ uit. ”Ik heb bij Viabo dit jaar een cursus bedrijfsbeheer met succes afgesloten”, vertelt Reinout Marques. “In die cursus moest ik een ondernemingsplan maken als eindscriptie.

Voor dat plan heb ik nu de prijs ’Beste ondernemingsplan 2007’ gekregen, omdat mijn scriptie concreet en onmiddellijk toepasbaar was”, zegt een terecht fiere Marques.

”Door het bijhorende financiële plan heb ik een duidelijk zicht op wat er kan en wat er niet kan. Ik heb ook als starter geen geld moeten lenen. Ik hou de omgevingskosten zo laag mogelijk”, vertelt Marques.

Zijn plan bestaat erin om thuis aan de slag te gaan als zelfstandig lasser en diensten aan te bieden volgens de wensen van de klant: alles wat van ijzer, staal, inox of aluminium wordt gemaakt, kan hij bewerken.

Dat gaat van deuren tot tafels en hij biedt zijn diensten aan particulieren en zelfstandigen aan. Daarnaast wil hij zichzelf ook verhuren als freelance lasser.

”Ik wil hiermee inspelen op het tijdelijke personeelstekort in bedrijven of op zaken die snel moeten worden afgewerkt. Ik heb al heel wat positieve reacties gekregen op die ’toverformule’”, stelt Reinout Marques.

Hij gaat in de krokusvakantie nog even op vakantie om dan als zelfstandig lasser aan de slag te gaan in zijn atelier in de Dirkeputstraat.

Info: Laswerken Marques, Dirkeputstraat 340 in Boom.

Info: 03-667.17.13,

,

,

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners