Laatste burgemeester van Hoevenen richtte ook immokantoor op

Print
Stabroek - De laatste burgemeester van Hoevenen, Gust Huybrechts, is gisteren overleden. Hij was 75 jaar. Huybrechts kreeg in de nacht van dinsdag op woensdag hartproblemen en stierf korte tijd later. Hij wordt zaterdag 9 februari begraven in de parochiekerk van Hoevenen.
BR>
“Gust was nog op de nieuwjaarsreceptie van CD&V. We spraken af om bij te praten en nu dit.” Burgemeester Alida De Bie is er het hart van in. Gust Huybrechts was de laatste burgemeester van het autonome Hoevenen. “Als 26-jarige kwam hij terecht in de Hoevense politiek. Toen burgemeester Ooms overleed, vroeg de partij aan Gust om hem op te volgen.

Op 6-6-’66 legde hij de eed af.”

Met de grote gemeentefusie in 1977 verdween Hoevenen als autonome entiteit. Gust hing zijn politieke jas aan de kapstok en die bleef daar hangen tot 1994.

De CVP van toen overhaalde hem deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Hij moest in Hoevenen de stemmentrekker worden en deed dat met brio.

Hij bekleedde meteen een leidinggevende functie als schepen van Openbare Werken, Patrimonium en Groenbeleid onder leiding van burgemeester Alida De Bie. Hij was overtuigend in zijn nieuwe schepenambt, want zes jaar later werd Gust herkozen.

Hij bleef schepen met dezelfde bevoegdheden tot hij op 1 januari 2002 zelf een punt zette achter zijn loopbaan.

“Hij zette zich optimaal in, maar zijn hart is altijd in Hoevenen gebleven. Voor mij blijft Gust de collega van wie ik veel heb geleerd.

Zijn dossierkennis was groot en met zijn gevoel voor humor wist hij moeilijke discussies terug richting te geven”, aldus De Bie. Als eerbetoon wordt in heel de gemeente een rouwbericht verspreid.

Gust was niet alleen burgemeester, samen met Jos Van de Keybus stond hij een kwarteeuw geleden mee aan de wieg van de immobiliënmaatschappij HUVA uit Kalmthout. Huybrechts wordt zaterdag 9 februari om 11u begraven in de parochiekerk Onze- Lieve-Vrouw Geboorte in Hoevenen.

Erik VANDEWALLE

Laatste groet bij Begrafenissen Haast aan de Kapelstraat 20 in Kapellen na afspraak: 03-664.20.62
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio