Nieuwe stek gevonden voor jeugdhuis tJOC

In Buggenhout is de knoop doorgehakt waar het nieuwe gebouw van jeugdhuis tJOC zal komen. De nieuwbouw komt tussen het zwembad en de lokalen van de BLO-school, en op wandelafstand van het huidige gebouw.

tderyck

BR>

Een werkgroep, met daarin ook jongeren, bracht vorig jaar tal van plaatsbezoeken aan andere jeugdontmoetingscentra. Op basis van die ervaringen maakte die een verlanglijstje op van mogelijkheden voor de nieuwbouw. ”De dienst Stedenbouw heeft nu gunstig advies verleend voor het bouwen van het tJOC op het perceel tussen het zwembad en BLO”, verduidelijkt schepen van Jeugd Jan Jacobs (Spirit). ”Het sportterrein dat hier verdwijnt, wordt gecompenseerd door nieuwe polyvalente sportterreinen, die 300m verderop komen.”

Deze nieuwe locatie biedt tal van voordelen. Zo wordt het perceel wat afgeschermd door de twee andere gebouwen en heeft het een rechthoekige vorm. In vergelijking met de huidige driehoek laat dat veel makkelijker en goedkoper bouwen toe.

”De werking van het tJOC komt nu ook niet in het gedrang. In tegendeel, de jongeren zullen extra gemotiveerd zijn om ervoor te gaan, als ze hun nieuwe thuis uit de grond zien schieten”, aldus Jacobs. RaMo

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio