Alleen geld voor fuifbussen naar Lokerse Feesten

Print
Hamme - De subsidie voor de gemeentelijke jeugdraad van Hamme verdubbelt van 2.500 naar 5.000 euro. Wel schrapt het gemeentebestuur het busvervoer naar fuiven in de regio, met uitzondering van de bussen naar de Lokerse Feesten.
BR>
Na het verdwijnen van zowat alle fuifzalen organiseerde het gemeentebestuur al enkele jaren fuifbussen naar evenementen in omliggende gemeenten. “Nu de gemeente zelf over enkele nieuwe grote fuifzalen beschikt, zoals H@mbiance op de Meulenbroeksite en Ter Munken in Kastel, voeren wij een eerder genomen beslissing uit”, zegt schepen van Jeugd Hilde Landtsheer (Open Vld). “Het inleggen van fuifbussen is niet meer zo noodzakelijk. Heel wat fuiven die vroeger buiten Hamme plaatsvonden, verhuizen steeds meer naar deze zalen.”

Uitzondering vormen de Lokerse Feesten, omdat de vraag naar busvervoer voor de Hamse jeugd naar dit evenement volgens Landtsheer groot blijft. “De verantwoordelijkheid voor het organiseren van het busvervoer naar de Lokerse Feesten schuift het gemeentebestuur naar de Jeugdraad. Die krijgt daarvoor een extraatje van 2.500 euro. Vandaar de verdubbeling van hun subsidies. De jeugdraad is niet verplicht dat geld aan busvervoer te spenderen. Dat mag ook voor andere initiatieven gebruikt worden.”

WO
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio