Ronde van Qatar: Quick.Step wint ploegentijdrit

Quick.Step heeft net als vorig jaar de ploegentijdrit in de Ronde van Qatar gewonnen. Tom Boonen en zijn ploegmaats legden de zes kilometer in Doha twee seconden sneller af dan de renners van het Amerikaanse Slipstream. Het Nederlandse Skill-Shimano strandde op vijf seconden.

Belga

De Italiaan Matteo Tosatto mocht als eerste over de finish rijden en is de eerste leider. Tosatto toonde zich na de wedstrijd erg gelukkig met het gebaar van zijn ploegmaats. "Voor de start hadden mijn teamgenoten, Tom Boonen op kop, beslist dat ik als eerste de lijn mocht passeren, zodat ik de leiderstrui zou krijgen indien we de rit zouden winnen. Ik zie dat als een beloning voor het werk dat ik de voorbije jaren heb geleverd", aldus de 33-jarige Italiaan, die in 2000 een rit won in de Giro en in 2006 ook eentje in de Tour de France.

Kopman Tom Boonen, die in het verleden al 11 ritten won in de Ronde van Qatar, had na de finish niets dan woorden van lof voor Tosatto. "Matteo is meer dan een ploegmaat voor mij", vertelde hij. "Hij is in de loop der jaren een echte vriend geworden. Hij is iemand die altijd heel hard werkt voor de anderen. Hij verdient het om zelf eens in de schijnwerpers te staan", aldus Boonen.