Huisarts uit Beerse wint Prijs van de Vlaamse Huisarts

De Prijs van de Vlaamse Huisarts is zondag uitgereikt aan dokter Luc Seuntjens uit Beerse. Organisator Domus Medica, die de belangen van de huisartsen behartigt, wijst op "zijn onafgebroken inzet op regionaal, nationaal en internationaal niveau, en zijn focus op kwaliteit van de zorg."

Belga

Seuntjens is huisarts in Beerse en is erg actief binnen zijn regio. "Zowel in zijn eigen praktijk als op kringniveau nam hij talrijke initiatieven, waarin kwaliteit steevast centraal stond", stelt Domus Medica. "Zo kwam hij vanuit zijn eigen groepspraktijk in Beerse tot een fusie met heel wat andere praktijken en liet hij ons kennismaken met een nieuwe, innovatieve manier van werken."

Seuntjens is ook al 25 jaar actief in de wetenschappelijke huisartsenwereld. Zo werkte hij mee binnen de Wetenschappelijke Vereniging van Vlaamse Huisartsen en binnen het latere Domus Medica. Voorts was hij ook op Europees vlak actief. Binnen het EPA (European Practice Assessment) en Equip (European Association for Quality in Primary Care) zocht hij mee naar manieren om de kwaliteit van de huisartsengeneeskunde te evalueren en te verbeteren. "Door zijn betrokkenheid werden de Vlaamse huisartsen kundig vertegenwoordigd op het internationale toneel", zegt Domus Medica.

Seuntjens haalde het van dokter Jo Lisaerde uit Kessel-Lo en Lucas Ceulemans uit Sint-Katelijne-Waver. Een jury met onder meer de voorzitter van Domus Medica en de hoofdredacteur van het medische weekblad de Huisarts selecteerde die drie laureaten uit alle voorgedragen kandidaten. Vervolgens konden de lezers van de Huisarts stemmen op hun favoriete kandidaat. Aan de prijs in geldbedrag van 5.000 euro verbonden.