Brand in Brusselse nachtclub vermoedelijk aangestoken

Op de Brusselse Adolphe Maxlaan is zaterdagnacht een nachtclub uitgebrand. Het gebouw waar de club gevestigd was, stortte bij de brand in en daarbij raakten drie brandweermannen gewond. Volgens de Brusselse brandweer gaat het mogelijk om brandstichting.

Belga

Het vuur in nachtclub "Boston" brak rond twintig na drie uit. Op dat moment was er niemand meer in de club. De Brusselse brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet verhinderen dat de vlammen snel om zich heen grepen. Het vuur verspreidde zich ook naar de andere verdiepingen.

Het vuur vernielde uiteindelijk het hele gebouw, dat instortte. Drie brandweermannen die nog in het gebouw waren, raakten daarbij gewond. Ze werden overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging, maar hun verwondingen vielen uiteindelijk nog mee.

Uit een eerste onderzoek blijkt volgens de brandweer dat de brand mogelijk werd aangestoken. Drie jaar geleden brandde de club al eens uit. Ook toen was het vuur aangestoken. Het Brusselse parket heeft een branddeskundige aangesteld.