Concert Blood & Honour in Schoten zonder incidenten

Het aangekondigde benefietconcert van de neonazistische organisatie Blood & Honour Vlaanderen heeft zaterdagavond plaatsgevonden in Schoten. Het concert vond plaats in zaal Sint-Jozef aan de Paalstraat. De avond verliep zonder incidenten, zo meldt de lokale politie.

Belga

BR>

Er waren aan het begin van de avond, rond 21.00 uur, twintig à dertig aanwezigen. In totaal daagden er ongeveer 160 belangstellenden op. De politie en de staatsveiligheid waren discreet aanwezig om een oogje in het zeil te houden. De locatie voor de Blood & Honour-samenkomst was een goed bewaard geheim. De Schotense politie werd door de staatsveiligheid pas op de hoogte gesteld toen het concert al aan de gang was.

De extreemrechtse organisatie had zelf voor een portier gezorgd die eventuele overlast moest tegengaan. De Schotens korpschef ging zelf met de man praten en de buitenwipper hield woord. Er waren geen schermutselingen en tussen 2.00 en 3.00 uur 's nachts verlieten de laatste concertgangers de zaal.

Het is niet bekend of de boeking van de zaal op een administratief correcte manier werd afgehandeld. De website van het antifacistisch front (AFF) weet dat de zaal onder het mom van een familiefeest werd afgehuurd. Het contract zou pas vorige week zijn afgehandeld en de betaling was zaterdag zelf in orde. Volgens het AFF zou Blood & Honour met de verhuurders afgesproken hebben dat er een stuk minder mensen zouden komen. Het is ook nog niet bekend of de organisatie een vergunning had voor de organisatie van de benefietavond.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio